Flierakkers en Bijvank

Na de oorlog toen er een schrijnend tekort aan woningen was ontstaan werd de uitbreiding van Vroomshoop door het toenmalig gemeentebestuur voortvarend opgepakt. In het kader van de wederopbouw werden verschillende complexen woningwetwoningen op de tekentafel ontworpen en gerealiseerd. Zo werden rond 1952 voor die tijd ruime en moderne woningen aan de Flierakkers en de Bijvank gebouwd waar het goed wonen was.

Maar de tand des tijds liet ook deze wijk niet ongemoeid en eind zeventiger jaren was de situatie dermate verslechterd en veranderd dat de woningstichting, die inmiddels eigenaar was geworden, besloot de woningen grondig te renoveren. De gemeente Den Ham op zijn beurt verving de straten en riolering, waarna een modern woonerf met veel groen en veel parkeerplaatsen ontstond.

In diezelfde periode kreeg de speeltuin, met o.a. hulp van Jantje Beton, ook een flinke opknapbeurt. Deze impuls maakte het dat deze bijzondere volkswijk, waar gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel stonden, er weer een tijdje tegen kon, tot enkele jaren geleden de woningstichting voor het dilemma stond, renoveren, of slopen en herstructureren. Een goede keus in samenwerking met bewoners, speeltuinvereniging en gemeente, heeft geleid tot een prachtige nieuwe wijk waar we allemaal trots op mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.